Ruta de la font xica

La ruta de la Font Xica segueix en bona part la carena de la serra, però en direcció contrària a l’accés a l’ermita, castell i creu.

Un bon tram del camí ha estat consolidat perquè des dels volants de l’any 2000 aprox es realitza una cursa, el Trenkakames, organitzada pel grup de muntanya de la Lira Vendrellenca,

Això ha consolidat no només el camí sinó també l’entrenament i pràctica del senderisme en aquest espai. Segueix la cresta fins a arribar a un pla de bosc on ens trobarem amb un camí històric que uneix la Joncosa de Montmell amb el nucli de Can Ferrer de la Cogullada i per on passa encara avui la línia telefònica.

Aquest és el que seguim, direcció Can Ferrer, i arribarem a la Font Xica, envoltada de pins en un lloc agradable i frescal. El cabal va molt en funció de la pluviometria de la zona i així tenim en anys de secada un cabal mínim, fins i tot deixant de sortir aigua i en anys plujosos, sobresortint per sobre de la Font.

Ens trobarem amb cases aïllades, conreus, masies, per entrar novament al bosc amb grans reldonars arboç, pins algun roure i vegetació mediterrània tenint una visió ben diferent de la que veiem des de l’àrea Forestal Recreativa.

Un bon itinerari per conèixer una mica més El Montmell.

Ruta a WIKILOC

0